Petwoon tarafından hazırlanan Köpeğinizle Kamp Yapma İpuçları makalemiz ile 5 Adımda Tatilinizi Keyifli Hale Getirin.

Pandemi yüzünden çeşitli aktivitelerden mahrum kaldığımız ve kalabalık ortamlardan kaçındığımız uzun bir süreç sonunda, yapılabilecek en güzel tatil şüphesiz kamp olacaktır. Dört ayaklı arkadaşlarla kamp yapmak, özellikle yaz aylarında yaşanabilecek en keyifli deneyimlerden biridir. Yavrularına aile üyeleri olarak değer veren köpek sahiplerinden biriyseniz, onları geride bırakma fikri muhtemelen içinize sinmeyecektir.

Köpeğinizle zaman geçirmek ve onu sağlıklı aktivitelerle tanıştırmak, aranızdaki bağın güçlenmesi açısından önemlidir. Ona öğreteceğiniz etkinlikler, sizi aktif ve mutlu tutacağı için hayatınızı da olumlu yönde etkileyecektir.

Köpeğiniz kamp faaliyetinden en az sizin kadar, hatta sizden daha fazla keyif alacaktır. Rahatlığını sağlamak için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Kamp rezervasyonu yaparken, kamp alanlarında dört ayaklı ziyaretçilere izin verip vermediklerini sorguladığınızdan emin olun. Her kamp alanının farklı evcil hayvan düzenlemeleri vardır; bu nedenle, köpeğinizin mevcut kurallara uyup uymadığını mutlaka teyit etmelisiniz. Ayrıca, köpeğinizin herhangi bir risk almadan çeşitli eğlenceli aktivitelere katılacağı, köpek dostu bir yer bulmanız faydalı olacaktır.

Köpeğinizin keyif almasını sağlamak için kamp öncesi ve sırasında yapmanız gereken birkaç konuyu sizin için derledik.

Köpeğinizle Kamp Yapma İpuçları Bir Deneme Çalışması Yapın

Köpeğinizin kişiliğini bilmeniz gerekir. Yavrunuz hiç kamp yapmadıysa, kendi bölgenizde bir deneme çalışması yapmalısınız. Köpeğinizin çadırda nasıl davranacağını gözlemleyin. Ayrıca, onu birkaç saatliğine tasma ile bağladığınızda nasıl hissettiğine bakın.

Kamp yaparken, çoğu zaman uzun maceralı yürüyüşlere çıkacaksınız. Onu yanınıza alın ve yürüme yeteneğini ve bundan ne kadar hoşlandığını test edin. Yürüyüş esnasında, onun ne kadar temkinli veya agresif olduğunu ve onu korumak için çok uğraşmanız gerekip gerekmediğini öğreneceksiniz. 

Kamp alanları rahatlatıcı yerler olarak düşünülür; bu nedenle diğer kampçılar herhangi bir evcil hayvan saldırganlığını kabul etmeyeceklerdir. Kamp deneyimini daha keyifli hale getirmek için onu tasma davranışı ve işinize yarayabilecek birkaç yeni komut ile eğitin.

Açık havada birlikte biraz daha fazla zaman geçirin. Belki de kapalı ortama alışmıştır ve açık havada vakit geçirmeye çok az ilgi duymaktadır ya da hiç ilgisi yoktur. Onu dışarıdaki havayla tanıştırmak için birkaç gün ayırmanız, kamp öncesinde alışması için faydalı olacaktır.

Köpeğinizin Veterinerinden Randevu Alın

Köpeğinizin sağlığı her şeyden önemlidir. Hiçbir şeyden keyif almayan, sıkıcı bir arkadaşla gitmek istemeyeceksiniz. Sağlığının iyi ve dışarı çıkmak için uygun olduğundan emin olmak için köpeğinizi bir veteriner muayeneyesine götürün. Eğer köpeğinizin kronik bir hastalığı varsa veya belirli hava koşullarına karşı alerjisi varsa, kamp yapmak onun için uygun olmayabilir. En iyi tavsiye için veterinerinizden bilgi ve tavsiyeler alın.

Kampa gitmeden önce, köpeğinizin bazı yaban hayvanlarından bulaşabilecek kuduz riskine karşı güncel aşılara sahip olması gerekir. Aynı zamanda, bazı kamp alanları pire ve kene istilasının olduğu bölgelerde bulunur. Yolculuğa başlamadan önce gerekli önlemleri aldığınızdan emin olun. 

Mikroçip taktırmanız herhangi bir kamp için gerekli olmasa da, iyi bir fikir olabilir. Bazı yerler birçok ziyaretçiye ve diğer evcil hayvanlara açıktır. Köpeğinizle tekrar bir araya gelmek bazen zor olabilir; bu nedenle köpeğinize mikroçip taktırmanız faydalı olacaktır.

Yol boyunca veterinerlik hizmetleri bulmak zor ve maliyetli olabilir. Bu nedenle, yolculuğa çıkmadan önce köpeğinizin sağlığı için kamp bölgesine en yakın veterineri belirlemeyi ihmal etmeyin.

Evcil Hayvan İlk Yardım Çantanızı Yanınızda Taşıyın

Küçük yaralanmaları önlemek zor olabilir. Ayrıca, ormanların derinliklerinde veya dağın tepesinde bulunan kamp alanları, veteriner erişiminden uzak olabilir. Kamp yolculuğuna çıkmadan önce veteriner hizmetleri bulmanız gerekse de, beklenmedik acil durumlar için evcil hayvanınızın ilk yardım çantasını yanınıza almanız gerekir.

İlk yardım kitinizde aşağıdaki ekipmanların bulunduğundan emin olun;

  • Sargı bezi, bandaj, ilaçlı pamuk ve yara bandı
  • Dezenfektanlar
  • Ağrı kesici ve antienflamatuvarlar
  • İshal ilacı
  • Kırılmaz materyalden yapılmış hızlı çalışan bir termometre (rektal olarak yani makattan ölçmeniz gerek)
  • Salin solüsyonu ( köpeğinizin gözlerini temizlemek için)
  • Bandajı kesmek için bir makas
  • Lateks veya plastik eldiven
  • Kusturucu bir madde ( bunun için oksijenli su iyi bir seçenektir)

Evcil hayvanınızın ilk yardım çantasını taşımak için uygun öğeler hakkında tavsiye almak için evcil hayvan veterinerinize danışabilirsiniz. Köpeğinizin durumu bir veteriner tarafından acil müdahaleye ihtiyaç duyabilir. Bu ve benzeri durumlarda evcil hayvanınızın acil kliniğiyle iletişim kurmanız da iyidir.

Oyuncaklar ve Bol Miktarda Su Bulundurun

Zamanının çoğunu kapalı alanlarda geçiren bazı köpekler, dışarıda konaklayacağınız için kamp deneyimini garip bulabilir. Bazı aktiviteler sırasında köpeğinizin canı sıkılabilir. Bu nedenle, onu meşgul etmek ve neşelendirmek için en sevdiği oyuncaklarından bazılarını yanınızda bulundurun.

Su ikiniz için de bir ihtiyaçtır. Bazı kamp alanlarında içilebilir suya ulaşmak zor olabilir. Evcil hayvanınızın özellikle güneş altında daha fazla su tüketmesi gerekir. Ayrıca, bir yaralanma durumunda temiz suya ihtiyacınız olacaktır. 

Köpeğinizin sağlığını korumaya yardımcı olması için yanınızda bol su taşıdığınızdan emin olun. Bir sırt çantasına takılan katlanabilir bir köpek kasesi, özellikle ormanın derinliklerinde veya dağda bir yürüyüş sırasında onun su ihtiyacını karşılamasına yardımcı olacaktır.

Köpeğinizi Tasmalı Tutun

Kamp yapacağınız alanda muhtemelen evcil hayvanlarıyla birlikte pek çok başka ziyaretçi olacaktır. Evcil hayvanınızı kontrol etmek, kamp alanlarını istila etmekten kaçınmak için gereklidir. Köpeğinizi her daim gözünün önünde tutun ve sürekli etrafınızda kalmasını sağlayın. Köpeğiniz her yere koşarsa, ona saldırabilecek vahşi hayvanlara karşılaşma riski artacaktır.

Köpeğiniz çevrede yeni olduğu için uzağa gidebilir ve konumunuzu kaybedebilir. Böyle bir durum hem sizin için hem de onun için bir felaket olabilir. Ayrıca, kakasını yaptıktan temizlemeli ve diğer kampçıları rahatsız etmediğinizden emin olmalısınız. Tüm bunları göz önüne almalı ve kampa gitmeden önce köpeğinizi sakin ve ölçülü kalması için eğitmelisiniz.

Dört ayaklı arkadaşınızla en sevdiğiniz kamp alanına uzun bir araba yolculuğu yapmaktan daha güzel bir tatil yoktur. Yıldızlara bakmak, şehrin kirliliğinden uzak temiz havayı solumak, kamp ateşiyle ısınmak… Biraz hazırlıkla, köpeğinizle unutulmaz bir deneyim yaşayabilir ve onu yepyeni bir dünyayla tanıştırabilirsiniz.

Köpeğinizle Kamp Yapma İpuçları hakkında daha detaylı bilgi için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.