Naylon Tasma ve Deri Tasma Arasındaki Farklar konusundaki tüm merak ettiklerinizi bulabilirsiniz. Konu aksesuarlara geldiğinde, pek çok malzeme alternatifi bulabilirsiniz. Öncelikle köpek tasması üretiminde yaygın olarak iki malzeme kullanılmaktadır. Bunlar naylon ve deri olarak sınıflandırılmaktadır. Evcil hayvanınız için hangisi daha iyi? Deri tasma mı naylon tasma mı? Her iki malzemenin de özelliklerine, artı ve eksilere göz atın.

Naylon Tasma ve Deri Tasma Arasındaki Farklar ve En Sık Sorulan Sorular

Tasma, genellikle bir köpek sahibinin kullandığı ilk köpek eğitim aracıdır. Bu nedenle önemli bir yere sahiptir. Köpeğiniz için doğru bir köpek tasması arıyorsanız doğru yerdesiniz! Aşağıdaki bilgiler bilinçli bir seçim yapmanıza yardımcı olabilir. Öncelikle, standart bir köpek tasmasında hangi malzemeler kullanılır?

Köpek Tasmasında Kullanılan Malzemeler

Çok sayıda farklı köpek tasması vardır. Tasma üretiminde kullanılan en yaygın malzemeler şunlardır:

  • Deri
  • Suni Deri
  • Süet
  • Naylon
  • Kanvas
  • Metal Zincir

Tokalar genellikle metalden yapsa da birbirine geçen tasmalar genellikle plastik çıtçıtlara sahiptir. Herhangi bir tasma, onu bir arada tutan bağlantı elemanı kadar iyidir. Bu nedenle, plastik yerine metal bir bağlantı elemanı arayın. Köpeğiniz çitlerden atlamaya, ormanda oynamaya veya yaramazlık yapmaya eğilimliyse, bununla birlikte koparıcı bir tasmaya ihtiyacınız olabilir.

Naylon Köpek Tasması

Naylon tasmalar sentetik bir malzeme olan polyamid elyaf dokunarak üretilir. Birçok renk ve desende naylon tasma mevcuttur.

Artılar

  • Deri tasmalara göre daha ucuzdur.
  • Su ve neme dayanıklıdır.
  • Bakımı ve temizliği kolaydır.
  • Renk ve desen seçenekleri fazladır.
  • Yıllarca kullanılabilecek kadar dayanıklıdır.

Eksiler

  • Bazı köpeklerin naylona alerjisi vardır.
  • Sentetik olmaları nedeniyle evcil hayvanınızın sağlığı için tehdit oluşturabilir.
  • Köpeğinizin tüylerine zarar verebilir.
  • Orijinal rengi solabilir.

Bu tasmaları temizlemek için sade sabun ve su kullanabilir; ancak köpeğinizin cildini tahriş edebilecek sabun kalıntılarını gidermek için tasmayı yeterince iyice duruladığınızdan emin olmalısınız.

Deri Köpek Tasması

Bu paragrafta, deri köpek tasması seçiminin artı ve eksilerini sizlerle paylaşıyor olacağız. Deri tasmalar, genellikle sığır derisinden yapılır ve Petwoon’da olduğu gibi vejetal deri tasmalara da rastlamak mümkündür. Tasmanın üretiminde kullanılan derinin kalitesi fiyatını belirler. Günümüzde deri köpek tasmaları için pek çok renk ve stil çeşitliliği mevcuttur. Çoğu deri tasma, kabartma veya kazıma ile kişiselleştirilebilmektedir.

Birçok köpek sahibi, evcil hayvanları için klasik deri köpek tasmalarını tercih etmektedir. Deri doğal bir malzeme olduğu için, genellikle diğer malzemelerden daha az tahriş edicidir. Doğru olarak işlenmiş ve düzenli olarak bakımı yapılmış bir deri köpek tasması nemi kaldırabilir ve yıllarca dayanır. Tabii ki köpeğinizi yıkarken tasmayı çıkarmayı ihmal etmemelisiniz.

Bu tasmalar zamansız bir tarza sahiptir ve uygun şekilde bakımı yapılırsa çok uzun bir süre dayanabilir.

Artılar

  • Çevre dostudur.
  • Modası asla geçmez.
  • Esneyebilen yapısı ile zaman içinde boynun şeklini alır.
  • Yumuşak bir yapısı vardır, köpeğinizin boynunda tahrişe neden olma olasılığı daha düşüktür.
  • Yüzeyindeki gözenekler sayesinde hava ve su sirkülasyonuna olanak sağlamaktadır.
  • Nemi emen ve tekrar dışarı atan bir özelliğe sahiptir.
  • Nefes alan dokusu sayesinde koku ve bakteri oluşumunu önler.
  • Petwoon tasma ve kayışlarında kullanılan vejetal deri, kimyasal uygulamalara maruz kalmamaktadır. Başka bir deyişle,  bitkisel tabaklama yöntemleriyle üretilen doğal bir malzemedir. Vejetal deri, özellikle dünya çapında ün salmış Louis Vuitton gibi pek çok deri markası tarafından tercih edilen bir malzemedir.

Eksiler

  • Doğallığının bir parçası olarak; zaman içinde yüzey dokusunda ve renginde değişiklikler meydana gelebilir.
  • Zamanla oluşabilecek çatlamaları önlemek için düzenli bakım gerektirir.

Yavru köpeklerin çiğnemekten keyif alacağı bir malzemedir.

Deri doğal bir malzeme olduğu için zamanla esnediğini fark edebilirsiniz. Bu nedenle, deri tasmanızın  köpeğinizin bedenine uyumunu ve aşınma durumunu kontrol etmeniz önemlidir.

Düzenli ve uygun bakım yöntemleriyle kullanılmış bir deri tasma, uzun yıllar sağlamlığını koruyabilir.

Deri Köpek Tasması Nasıl Temizlenir?

Kurumuş çamur ve kiri silmek için nemli bir bez kullanın ya da lekelere çok az miktarda yumuşak sabun uygulayın. Mesela küçük sert kıllı bir fırça ile nazikçe fırçalayın. Biraz suyla nemlendirilmiş başka bir temiz bezle sabun kalıntısını temizleyin ve kuru bir bezle kurulayın.

Dayanıklılık

Köpek tasmaları, güç ve kullanım ömrü açısından farklılık gösteren çok çeşitli malzemelerden yapılmıştır.

Öncelikle, Köpeğinizin yaşam tarzına ve kişiliğine uygun güçlü bir malzeme seçmelisiniz. Deri, günlük kullanıma, zorlu hava koşullarına ve daha fazlasına dayanabilen uzun ömürlü bir malzemedir. Derinin dayanıklılığı nedeniyle, deri köpek tasması satın almak uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlar. Çünkü sık ​​değiştirmek için ödeme yapmanız gerekmeyecektir.

Petwoon tasma ve kayışlarında olduğu gibi kaliteli deri, bakterilere karşı dayanıklıdır.  Sonuç olarak bu da onu naylon ve kumaşa kıyasla tercih edilen bir seçenek haline getirir.

Köpek Tasması Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Hususlar

Yavru köpekler hızlı büyür. Bu nedenle, tasmasını köpeğiniz yavru iken satın aldıysanız. Muhtemelen büyüdüğünde yetişkin boyutuna uygun bir köpek tasması satın almanız gerekecektir. Bu, köpeğinizin ihtiyaçlarını ve kişiliğinin yanı sıra tercihlerinizi ve tasmayı kullanma şeklinizi yeniden değerlendirmek için harika bir zamandır.

Doğru tasmayı seçerken dikkat etmeniz gerekenler:

1.İşlevi Belirleyin

Aramanıza başlamadan önce, iki veya üç tür köpek tasması ile daraltın. Önce işleve göre gidin. Tasmaya neden ihtiyacınız var ve hangi amaca hizmet etmesini istiyorsunuz? Ortalama bir köpeğiniz varsa, muhtemelen normal bir tasma yeterli olacaktır.

2. Bir Malzeme Seçin

Ardından, yakanın yapıldığı malzemeyi düşünün. Köpeğiniz çok kirlenirse veya suda oynamayı seviyorsa, naylonun bakımı diğer bazı malzemelere göre daha kolay olacaktır.

3. Köpeğinizin Boynunu Ölçün

Tüm bu kararlar verildikten sonra, yeni tasması için köpeğinizi ölçmeniz gerekecektir. Bu konuda zorlanırsanız, köpeğinizi mağazaya götürüp çeşitli bedenleri üzerinde denemek faydalı olabilir.

Henüz karar veremediyseniz Petwoon tasma ve kayışlarına göz atabilirsiniz. Son olarak da Tasma Renk ve Beden Seçimi blog yazımızda paylaştığımız bilgilerden faydalanabilirsiniz.